globalnin

amazon promo code

pizza hut offer

godaddy coupons

HISTORI

Ballina HISTORI

FOTOT e rralla, si ishte Durrësi në vitin 1914

“Dyrrah” sjell një koleksion të rrallë fotosh. Të gjitha i përkasin 6-mujorit të parë të vitit 1914 ku spikasin edhe ato të dom Nikollë...

Nëse zoti është me ne , askush nuk do të na...

Sa zemrën e madhe e kemi ne shqiptarët . Jemi të gatshëm të luftojmë për gjithçka , jemi të gatshëm të luftojmë me ata...

Ja të vërtetat dhe legjendat e Fierit që nuk i dinit

Fieri, i quajtur në të kaluarën edhe si “qyteti i luleve”, ka një histori për të treguar. I konceptuar si një nyje tregtare, tashmë...

“Ushtarët i mëshonin në kokë vajzës shqiptare 15 vjeçare derisa ia...

“Një vajzë shqiptare 15 vjeçare” – shkruan dr. Leonte – “ishte rrëmbyer dhe ishte dërguar në Kështjellën e Nishit. Ajo ishte e dyshimtë se...

Letra e rrallë e dy amerikanëve që sillnin ndihma në Shqipërinë...

Nga Xhevat Lloshi Menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore gjendja e popullsive ishte tejet e mjerueshme për shkak të masakrës njerëzore dhe shkatërrimeve apokaliptike. Për këtë...

Cilat ishin famijet arberore te Koperit apo Kapodistrias mesjetare? (Video)

Historia e familjeve arberore ne Koperin (Kapodistrian)mesjetare. Dukagjinasit, Brutet, Bratet, Brunet, Albaneset, Karpaçot… Pinjollet e famshem, pronat, karriera, historite e panjohura, dokumentat…Si mundet te...

Ja çka ka thënë Ismail Kadare për Skënderbeun

Është i njohur fakti që historia e Skënderbeut ka qenë frymëzuese për shkrimtarin më të madh të epokës sonë, Kadarenë. Një figurë që e...

Pretendimet serbe dhe origjina shqiptare e Skënderbeut

Ka disa studiues të huaj që mbrojnë tezën e origjinës serbe të Skëndërbeut. Ndër ta mund të përmendet gjermani Oliver Shmiit, i cili në...

Biseda në zyrën e Stalinit: Ja ç’mendonte ai për Shqipërinë dhe...

  Dialogjet e mëposhtme janë nga bisedat zyrtare të protokollit më të lartë të zhvilluara në Kremlin në zyrën e Stalinit. Ajo është regjistruar gjatë takimit...

Fotografi e rrallë – Bajram Curri i vrarë

Fotografi Arben Llapashtica ka botuar një foto të rrallë ku shihet Bajram Curri i vrarë. “Në këtë foto hasa në arkivin tim edhe është e...