Ballina SHËNDETËSI Fiqtë e thatë ndihmon në uljen e tensionit të lartë të gjakut

Fiqtë e thatë ndihmon në uljen e tensionit të lartë të gjakut

14
SHPËRNDAJE

Fiqtë e thatë janë ndër të pakta fruta që e furnizojnë trupin njëkohësisht me magnez, kalcium, omega-6, fibra, vitamina etj. Fiku përmban më shumë kalcium se çdo frut tjetër, i cili është mineral esencial për shëndetin e kockës dhe redukton rrezikun e shfaqjes së osteoporozës. Fiqtë e thatë kanë përmbajtje të lartë të kaliumit, i cili ndihmon në uljen e tensionit të lartë të gjakut dhe hekur, i cili nevojitet për transportimin e oksigjenit në gjak.
Shpërndaje